tiistai 24. kesäkuuta 2014

JOBINPOSTIA JA JUHLAA


Kävin sairaalassa jalan kontrollikuvauksessa. Oletus oli, että saan alkaa vähitellen varata sille. Mitä vielä! Tuli umpinaisempi ja pidempi kipsi sekä ehdoton varauskielto. Eikä autonrattiin ole mitään asiaa, automaattivaihteista huolimatta. Vaikuttaa siltä, että päivystyksessä oli pari viikkoa sitten tapahtunut pieni hoitovirhe. Ehkä sen vuoksi sain nyt kovin huolellista hoitoa kirurgisella polilla. Päälle vielä peloteltiin riskeillä, jos en hoida omaa osuuttani toipumisessa. Paluumatkalla murhemieli sai onneksi sielunhoitoa empaattiselta taksikuskilta.

Kotona virittäydyttiin juhlatuulelle, esikoisen valmistujaisiin. Yliopistolle en tosin päässyt mukaan. Leivoin kuopuksen avustuksella maistuvan raparperipiirakan. Se nautittiin miehen kokkaaman juhla-aterian jälkiruuaksi. Reseptini oli tosi simppeli, mutta sainpahan edes jotain aikaan:

TYYNE-TÄDIN RAPARPERIPIIRAS
3 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 dl kermamaitoa
1,5 dl sulatettua margariinia (lopuksi)
2-3 raparperinvartta viipaloituna

Kaikki ainekset sekoitetaan ja taikina levitetään vuoratulle uunipellille. Raparperinviipaleet ladotaan vieri viereen. Paistetaan uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia. Ripotellaan lämpimänä päälle hiukan sokeria. Nautitaan kylmän vaniljakastikkeen tai hieman sulaneen vaniljajäätelön kanssa. SLURPS!







1 kommentti:

  1. Siitä hoitovirheestä, se oli liian lyhyt kipsi ja väärät jumppaohjeet. Niillä mentiin kaksi viikkoa ��

    VastaaPoista